Ароматний пряний салат з буряка і черемші – смачне і корисне весняно страву на швидку руку!
Інгредієнти
Буряк – 3 шт. | |
Рослинне масло – опціонально | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний – за смаком | |
Черемша – невеликий пучок | |
Майонез – опціонально |
Смачний, ароматний і корисний салат з буряком і черемшею – ідеальний перекус з запеченого коренеплоду і пряної зелені. Блюдо просте в приготуванні, швидке і легке, особливо, якщо в холодильнику є запаси печеного буряка. Щоб полегшити блюдо і зробити його дієтичним, краще всього заправити її маслом – гарбузовим, оливковою або кунжутним.
Покроковий рецепт
Буряк очистити від шкірки і нарізати на великі брусочки. Промити і обсушити серветкою.
Викласти бурякові шматочки у форму для запікання, выстеленную пергаментним папером. Посолити і поперчити буряк, полити рослинним маслом. Відправити в духову шафу – запікати до м’якості при 180 градусах. Для цього знадобиться всього сорок хвилин в електричній духовці.
Охолоджену буряк натерти на крупній тертці.
Подрібнити черемшу і додати до коренеплоду. Приправити страву, посолити і поперчити.
Заправити страву майонезом і подавати! Приємного апетиту!