Дуже простий рецепт, який втілити в життя може кожен.
Інгредієнти
Куряча грудка – 1 штука | |
Соєвий соус – 3-4 столові ложки | |
Мед – 1 чайна ложка або за смаком | |
Паприка солодка – 1-1,5 чайна ложка | |
Перець запашний мелений – 1 щіпка | |
Часник – 1-2 зубчик | |
Вода – 0,5 літрів | |
Сіль – 1 столова ложка | |
Лайма (або лимона) – 2 столових ложки або по смаку |
Буженина є невід’ємною частиною сімейного або святкового столу. А причиною цьому простота готування і смак страви, який не дасть себе обійти стороною.
Покроковий рецепт
Маринувати грудку 2 години в солоній воді (Вода – 0.5 літрів; Сіль – 1 столова ложка)
Нашпигувати грудку часником, розрізавши часник на маленькі смужки, і, впихнув в надрізи самої грудки.
Змішати: соєвий соус, мед, лаймовий або лимонний сік, солодку паприку і мелений перець в окремому посуді. Отриманим маринадом змастити курячу грудку. Загорнути куряче м’ясо у фольгу, всі укласти у форму для запікання.
Нагріти духовку до 250 градусів C. Відправити форму для запікання в духовку на 10 хвилин, готувати. Потім вимкнути духовку, але м’ясо не діставати. Залишити форму з бужениною в духовці 2 години, нехай “доходить”.
Після цього дістаємо куряче м’ясо і подаємо до столу.
*Остигле м’ясо нарізають легше, виходить тонше.
Саме куряче м’ясо всередині соковите, а зверху покрито запекшийся соєвим-медовим маринадом. Можна подавати в якості м’ясної страви, а можна порізати на бутерброди Приємного апетиту!