Яловича буженина з часником і лаврушкой – ніжне м’ясо для святкового столу або дієтичного вечері!
Інгредієнти
Паприка – 1 ч. л. | |
Чорний перець – 1/2 ч. л. | |
Часник – 5 зубків | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Лавровий лист – 3 шт. | |
Яловича вирізка – 350 г | |
Оливкова олія – опціонально | |
Зерна гірчиці – 1 / 2 ч. л. | |
Чорний перець горошком – 3 шт. |
Апетитна буженина з яловичини – класичне блюдо з пікантними спеціями і пряними травами. М’ясо виходить ніжним, дуже ароматним і смачним. Готується страва просто і швидко, а результат порадує м’якістю м’яса і неймовірним часниково-пряним ароматом.
Покроковий рецепт
М’ясо вимити, прибрати зайві плівки. Якщо є жир, його треба залишити. Обсушити яловичину паперовими рушниками. Виконати на поверхні м’яса невеликі поздовжні надрізи. Відправити м’ясо в сольовий розчин – на 20 хвилин. Після, обсушити м’ясо і викласти на лист фольги.
Натерти яловичину перцем і паприкою. Нашпигувати вирізку очищеними зубчиками часнику, горошинками перцю і листочками лавра.
Щедро посипати м’ясо горчичными зернами і змастити маслом. Загорнути м’ясну заготовку у фольгу і відправити в розігріту духовку.
Дати м’ясу охолонути у фользі, після чого – витягти вирізку і викласти на тарілку для подачі.
Є буженину охолодженої. Приємного апетиту!