Рецепт кексів, перевірений і улюблений, ділюся від усього серця.
Інгредієнти
Масло – 100 грам | |
Цукор – 70 грам | |
Молоко – 120 мілілітрів | |
Борошно вищого сорту – 220 грам | |
Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка | |
Лимон – 1 столова ложка | |
Мак – 1 столова ложка | |
Сіль – 1 щіпка |
Ідеальні для ранкового чаювання в гордій самоті, або для чаювання в колі сім’ї. Ці маффіни зроблять трохи яскравіше Ваш день!
Покроковий рецепт
Для приготування 10-12 кексів нам буде потрібно:
Беремо розм’якшене масло і ретельно збиваємо з цукром, використовуючи міксер. Цукровий пісок краще взяти самий дрібний.
У цю суміш додаємо свіжі курячі яйця і продовжуємо збивати.
Коли суміш буде однорідною потрібно додати підготовлену борошно з розпушувачем, добре перемішати ложкою, вводимо молочко кімнатної температури і знову розмішуєм.
У самому кінці додайте подрібнений лимон. Я просто перебиваю шматочок з шкіркою і м’якоттю в блендері. Туди ж відправляйте мак його готувати особливо ні як не потрібно звичайний сухий мак.
Випікати 30 хвилин
Тісто для мафінів перекладаємо в кондитерський мішок і заповнюємо будь-які підготовлені форми, можна скористатися звичайною ложкою. Ставимо випікатися наш шедевр в розігріту духовку на пів годинки при температурі 175°С. Після цього потрібно зняти з дека і остудити на решітці.
Якщо Ви все ретельно і копітко размешаете тісто для кексів, то готові вироби вийдуть ніжними і ароматними.
Ці лимонно-макові мафіни можна оформити любимо кремом, декором, глазур’ю, якщо встигнете) ми з донькою вибрали вафельні картинки з кольоровим друком, на подарунок для старшого брата.