Часниковий чізбургер під мармуровим сиром

Часниковий чізбургер під мармуровим сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігріти духовку до 350 градусів за Фаренгейтом або до 170 градусів за Цельсієм. Почистити два зубчики часнику, перетерти з сіллю методом «натискання ножа» (щоб часник пустив запах). Сіль повинна ввібрати запах часнику. Потім часник дрібненько посікти.

Перекрутити через м’ясорубку м’ясо яловичини (бажано використовувати пісне м’ясо). У велику миску викласти м’ясний фарш, додати дрібно рубаний часник, 1 чайну ложку солі, 1 столову ложку сухого базиліка, 1 чайну ложку порошку чилі і 1 чайну ложку сухого чебрецю. Фарш ретельно перемішати руками. Сир пармезан натерти на дрібній тертці (достатньо 2 – 3 столові ложки), додати до фаршу, ретельно перемішати.

З фаршу сформувати великі котлети круглої форми, злегка приплюснути, викласти на деко. Відправити котлети з яловичини запікатися в духовку на середній рівень на 35 – 40 хвилин. Перевірити готовність котлети, надломив її з краю. (Якщо ви любите смажені котлети, можна звичайно підсмажити їх на сковороді на середньому вогні з обох сторін. Але, по можливості, використовуйте не просто сковороду, а сковороду гриль. Гриль попередньо необхідно змастити рослинним маслом!). Я готував обома способами. Для себе я вирішив, що котлети, запечені в духовці, виходять смачніші.

Тим часом нарізати сир мармуровий шматочками.

Витягнути готові котлети для чизбургерів, зверху викласти шматочки мармурового сиру, поставити знову в духовку і запікати до тих пір, поки сир не розтане.

Котлету можна використовувати для приготування чізбургера, додавши булочку, листя салату, кетчуп або майонез. Чи можна подавати до столу з різними гарнірами і свіжими овочами. Подавати котлети краще гарячою або теплою. Приємного апетиту!