Апетитне і ситна страва – борщ з буряком – стане відмінною кулінарної ідеєю для обіднього меню. Просто готувати, а виходить – чудовим!
Інгредієнти
Свинина – 500 г | |
Вода – 2,5 л | |
Капуста – 300 г | |
Картопля – 3 штуки | |
Морква – 1 штука | |
Цибуля ріпчаста – 1 штука | |
Буряк – 1 штука | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Лавровий лист – за смаком |
Є безліч способів приготувати апетитний, з насиченим смаком борщ. У кожної господині свої секрети його приготування, які, звичайно ж, заслуговують уваги і кухарського поваги. Візьміть на озброєння ще один спосіб зварити апетитне перше блюдо для обідньої трапези. Суп буде готуватися на основі м’ясного бульйону. Використовується м’ясо – м’якоть свинини. Також в рецепті застосовуються традиційні для борщу овочі – картопляні бульби, капуста, морква, ріпчаста цибуля, буряк, яка і надає супу насичений червоний колір, який є візитною карткою борщу. До речі, щоб борщ не втратив свій відтінок, буряк для нього ми відваримо окремо. Подробиці приготування смачного борщу зі свининою розкриті в нижчеподаному рецепт з фото.
Покроковий рецепт
Для початку займемося м’ясом. Свинину промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо м’ясо варитися. Коли над поверхнею з’явиться пінка, її обов’язково ложкою видаляємо. Зменшуємо вогонь, м’ясо варимо до повної готовності. Час – приблизно 1,5 години, але воно може варіюватися залежно від якості м’яса. Молода свинина готується швидше. Готове м’ясо виймаємо з каструлі, отриманий м’ясний бульйон приправляємо до смаку сіллю.
З білокачанної капусти видаляємо верхні зіпсовані листочки. Перекладаємо капусту на обробну дошку, тонко шаткуємо. Капустяну нарізку переправляємо в м’ясний бульйон з свинини.
Капусту варимо, а паралельно займемося очищенням подрібненням картоплі. Промиті від забруднень бульби, очищаємо овочечисткою або звичайним ножем, а потім нарізаємо у формі брусків. Перекладаємо картоплю в каструлю до капусти.
Подрібнюємо На тертці моркву, цибулю ріжемо шматочками.
Робимо піджарку з подрібнених овочів на сковороді в рослинному маслі. Відправляємо пасеровані овочі в каструлю.
Заздалегідь зварену буряк натираємо. Переправляємо буряк в каструлю наприкінці варіння борщу.
М’ясо остудилось, нарізаємо його невеликими шматочками, додаємо в готовий борщ. На цьому етапі також приправляємо борщ чорним меленим перцем, можна вкласти один лавровий листок.
Подачу готового борщу до столу можна супроводити ложечкою сметани або майонезу. Приємного апетиту!