Класичний борщ – пальчики оближеш

Поетапний рецепт приготування класичного борщу.

Інгредієнти

Буряк – 1-2 шт. Буряк 1 велика або пару середніх
Морква – 1-2 шт. Все залежить від розміру
Цибуля – 1 шт. Одна середня цибулина
Капуста – 1 качан Середня капуста
Томатна паста – 1 їдальня ложка Також підійде і краснодарський соус
Зелень – 0.5 пучка половина – середнього пучка
Картопля – 3-4 шт. Все залежить від розміру
М’ясо – 500 грам Яке м’ясо використовувати кожен вибирає виходячи з своїх кулінарних пристрастей. Я використовую для приготування свинячу лопатку або окіст.

Як приготувати Класичний борщ – пальчики оближеш

Перш ніж приступити до вивчення приготування пропоную ознайомитися з тим, що взагалі таке борщ.

Борщ – це один з багатьох різновидів супів на основі буряків. Споконвічно страву російської та української кухні. Є різновиди гарячих і, відповідно, холодних борщів. Ми ж будемо готувати класичний борщ.

Покроковий рецепт

Ставимо на вогонь каструлю з водою і м’ясом. Вода з м’ясом має займати близько 60 відсотків обсягу каструлі. Як тільки закипить вода, робимо невеликий вогонь і знімаємо весь утворився шум (пінку) і трохи присаливаем.

Поки закипає і вариться наш бульйон, почистимо всі овочі.

Готуємо овочі. Цибуля режим не великими кубиками, моркву і буряк тремо на крупній тертці.

Ставимо сковороду на вогонь і наливаємо олію. Чекаємо коли масло прогріється. Кладемо цибулю і обсмажуємо. Після додаємо моркву і теж обсмажуємо.

Буряк скроплюємо лимонним соком (це дозволить буряках не втратити свій колір, а віддати його бульйону) і відправляємо обсмажуватися до цибулі і моркви.

Робимо в овочах на сковороді лунку. Викладаємо туди томатну пасту. Пасту необхідно обсмажити пару хвилин. Далі солимо, перчимо, додаємо черпак бульйону з каструлі і все перемішуємо. Накриваємо кришкою, робимо маленький вогник і залишаємо пассироваться хвилин на 15.

Дивіться також:  Борщ холодний – брат окрошки

Высовываем м’ясо, режим кубиками і повертаємо в каструлю. Режим картоплю кубиками і відправляємо в каструлю.

Коли картопля наполовину готовий ріжемо соломкою капусту і додаємо в каструлю.

Картопля і капуста майже готові. Перекладаємо до них пасеровані овочі з сковорідки. Даємо на маленькому вогні трохи покипіти. Режим зелень і ложем в каструлю з борщем і вимикаємо комфорки. Даємо як мінімум 30 хвилин настоятися.

До борщу зазвичай подають сметану. Якщо ви хочете додати пікантності вашій страві, то рекомендую в кінці приготування додати трохи орегано і перетертого сала з часником.
Приємного апетиту.