Класичний борщ – пальчики оближеш

Класичний борщ – пальчики оближеш – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ставимо на вогонь каструлю з водою і м’ясом. Вода з м’ясом має займати близько 60 відсотків обсягу каструлі. Як тільки закипить вода, робимо невеликий вогонь і знімаємо весь утворився шум (пінку) і трохи присаливаем.

Поки закипає і вариться наш бульйон, почистимо всі овочі.

Готуємо овочі. Цибуля режим не великими кубиками, моркву і буряк тремо на крупній тертці.

Ставимо сковороду на вогонь і наливаємо олію. Чекаємо коли масло прогріється. Кладемо цибулю і обсмажуємо. Після додаємо моркву і теж обсмажуємо.

Буряк скроплюємо лимонним соком (це дозволить буряках не втратити свій колір, а віддати його бульйону) і відправляємо обсмажуватися до цибулі і моркви.

Робимо в овочах на сковороді лунку. Викладаємо туди томатну пасту. Пасту необхідно обсмажити пару хвилин. Далі солимо, перчимо, додаємо черпак бульйону з каструлі і все перемішуємо. Накриваємо кришкою, робимо маленький вогник і залишаємо пассироваться хвилин на 15.

Высовываем м’ясо, режим кубиками і повертаємо в каструлю. Режим картоплю кубиками і відправляємо в каструлю.

Коли картопля наполовину готовий ріжемо соломкою капусту і додаємо в каструлю.

Картопля і капуста майже готові. Перекладаємо до них пасеровані овочі з сковорідки. Даємо на маленькому вогні трохи покипіти. Режим зелень і ложем в каструлю з борщем і вимикаємо комфорки. Даємо як мінімум 30 хвилин настоятися.

До борщу зазвичай подають сметану. Якщо ви хочете додати пікантності вашій страві, то рекомендую в кінці приготування додати трохи орегано і перетертого сала з часником.
Приємного апетиту.