.
Інгредієнти
Хліб чорний – 3 шт хлібці докторські (хліб грубого помелу) | |
Картопля – 2-3 шт. | |
Гриби – 300 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Вершки – 100 мл | |
Сир – 50 г | |
Цибуля порей – за смаком | |
Рослинне масло – для смаження | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Суп виходить незвичайно смачний, хоча моїй другій половині більше сподобався чеський картопляний суп пюре в хлібі. З власного досвіду можу лише порадити: супу в хлібі дати трохи постояти (5-10 хвилин) для того, щоб хліб хоч трохи просочився супом. Або ж поставити його в мікрохвильовку на 3 хвилини, попередньо накривши хлібної «кришкою».
Покроковий рецепт
Відрізаємо верхівку у хліба, так щоб стінки супниці були однаковими.
Вичищаємо середину (я робила це за допомогою ложки для морозива, дуже зручно).
Відправляємо хлібці з кришками в духовку на 5-10 хвилин.
Гриби, цибулю, картоплю дрібно нарізаємо.
Картопля кидаємо в киплячу солону воду. Варимо до напівготовності.
Тим часом обсмажуємо цибулю.
І гриби.
Весь цибулю і половину грибів закидаємо в каструлю з картоплею. Додаємо туди ж плавлений сир і вершки. Варимо суп до готовності картоплі.
Після… перелити суп в блендер. Збиваємо до однорідної маси. Солимо, перчимо.
У «хлібну посуд» наливаємо суп-пюре. Зверху кладемо пару ложок смажених відкладених раніше грибів і прикрашаємо цибулею преем. Накриваємо кришкою і даємо супу настоятися 5 -10 хвилин. Приємного апетиту!