Чеський грибний суп у хлібі

.

Інгредієнти

Хліб чорний – 3 шт хлібці докторські (хліб грубого помелу)
Картопля – 2-3 шт.
Гриби – 300 г
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Вершки – 100 мл
Сир – 50 г
Цибуля порей – за смаком
Рослинне масло – для смаження
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Чеський грибний суп у хлібі

Суп виходить незвичайно смачний, хоча моїй другій половині більше сподобався чеський картопляний суп пюре в хлібі. З власного досвіду можу лише порадити: супу в хлібі дати трохи постояти (5-10 хвилин) для того, щоб хліб хоч трохи просочився супом. Або ж поставити його в мікрохвильовку на 3 хвилини, попередньо накривши хлібної «кришкою».

Покроковий рецепт

Відрізаємо верхівку у хліба, так щоб стінки супниці були однаковими.

Вичищаємо середину (я робила це за допомогою ложки для морозива, дуже зручно).

Відправляємо хлібці з кришками в духовку на 5-10 хвилин.

Гриби, цибулю, картоплю дрібно нарізаємо.

Картопля кидаємо в киплячу солону воду. Варимо до напівготовності.

Тим часом обсмажуємо цибулю.

І гриби.

Весь цибулю і половину грибів закидаємо в каструлю з картоплею. Додаємо туди ж плавлений сир і вершки. Варимо суп до готовності картоплі.

Після… перелити суп в блендер. Збиваємо до однорідної маси. Солимо, перчимо.

У «хлібну посуд» наливаємо суп-пюре. Зверху кладемо пару ложок смажених відкладених раніше грибів і прикрашаємо цибулею преем. Накриваємо кришкою і даємо супу настоятися 5 -10 хвилин. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Суп пюре з гарбуза з плавленим сиром і вершками