Чорничний пиріг з цукіні

Чорничний пиріг з цукіні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігрійте духовку до 350 градусів (170-180 градусів).
Злегка змастіть форму рослинним маслом (найзручніше це робити пензлем, ну або, в крайньому випадку, руками). я використовую ось таку кексницу.

Розбийте яйця в глибоку миску, злегка збийте виделкою.

Помийте і підготуйте цукіні (можна брати і кабачок, не має особливого значення).

До збитим яйцям додайте ванілін білий і коричневий цукор, перемішайте, щоб розчинився цукор.

Натріть на дрібній тертці цукіні (найзручніше це робити на тертці Бернер, якщо у вас така є, використовуйте її).

Додайте тертий цукіні до яєчної маси. Все добре перемішайте.

В ту ж чашу закиньте сухі суміші: борошно, сіль, розпушувач, соду і 1 чайну ложку кориці (можна і побільше, по вашому смаку). Все добре перемішайте ложкою, щоб не було грудочок.

Помийте чорницю, трохи обсушити на паперовому рушнику. (Якщо у вас немає свіжої чорниці, можна додати і заморожену. Єдине, розморозьте ягоду і дайте стекти зайвої рідини).

Додайте в тісто і акуратно перемішайте, не стискуючи при цьому ягоду.

Всю масу вилийте у форму.

Приготуйте суміш для скоринки зверху: просіяне борошно, коричневий цукор, 1 чайну ложку кориці і розм’якшене вершкове масло змішайте руками.

Повинна вийти ось така пухка маса.

Цю масу посипати зверху на майбутній пиріг.

Випікати пиріг в розігрітій до 170-180 градусів близько 50-60 хвилин. Проткніть пиріг зубочисткою, якщо вона залишиться суха — пиріг випікся. Можна виймати.

Перед подачею пиріг повинен «відпочити» приблизно 20 хвилин. Остудіть пиріг, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!