Деруни без яєць

Деруни без яєць – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Всіма улюблена страва має сотню варіацій. Цього разу – без яєць, але з сиром!

Інгредієнти

картопля – 2 середніх бульби (приблизно 350гр)
кабачок – 150 гр (або в 2 рази менше, ніж картоплі)
цибуля ріпчаста – 1 цибулина
сир – 60 г
масло – залежить про сковороди, я розтопила буквально 10 гр у мене топлене
борошно – може знадобитися, якщо суміш не буде формуватися я обійшлася без борошна
сіль – за смаком
спеції – за смаком (у мене прованські трави)

Як приготувати Деруни без яєць

Деруни, вони ж деруни… В цей раз я приготую деруни без яєць, але з сиром і кабачками.

Покроковий рецепт

Підготувати для дерунів продукти: помити, почистити.

Нарізати цибулю. Кому як подобається 🙂 я люблю, коли нарізка середнім кубиком. Якщо хочете більш ніжну структуру, то можна натерти на тертці або дрібно покришити ножем.

Натерти на крупній тертці кабачок.

Натерти картоплю: половину на дрібній тертці, половину – на крупній (так навчила мене бабуся, щоб деруни тримали форму і були хрусткими).

Трьом на крупній тертці сир.


У мисці змішуємо натерті картопля, кабачок, сир і нарізану цибулю. Додаємо сіль і спеції. Нехай суміш трохи постоїть і виділить сік, його потрібно злити.

На добре розігрітій сковороді розтопити масло (або налити, якщо у вас рослинна).
Намочити руки. Сформувати деруни бажаної форми і викласти в розігріте масло. Зручно формувати з допомогою ложки. Якщо суміш не клеїться, то потрібно додати борошна, але по чуть-чуть. І дуже добре перемішати.

Смажити деруни до улюбленої ступеня зажаристости скоринки 🙂 Під кришкою готуються швидше.

Блюдо готове, можна подавати 🙂
Деруни добре поєднуються з будь-якими соусами – в чому їх безперечний плюс. В додаток можна подати нарізку з свіжих огірків і помідорів, або соління. Приємного апетиту!