Всіма улюблена страва має сотню варіацій. Цього разу – без яєць, але з сиром!
Інгредієнти
картопля – 2 середніх бульби (приблизно 350гр) | |
кабачок – 150 гр (або в 2 рази менше, ніж картоплі) | |
цибуля ріпчаста – 1 цибулина | |
сир – 60 г | |
масло – залежить про сковороди, я розтопила буквально 10 гр у мене топлене | |
борошно – може знадобитися, якщо суміш не буде формуватися я обійшлася без борошна | |
сіль – за смаком | |
спеції – за смаком (у мене прованські трави) |
Деруни, вони ж деруни… В цей раз я приготую деруни без яєць, але з сиром і кабачками.
Покроковий рецепт
Підготувати для дерунів продукти: помити, почистити.
Нарізати цибулю. Кому як подобається 🙂 я люблю, коли нарізка середнім кубиком. Якщо хочете більш ніжну структуру, то можна натерти на тертці або дрібно покришити ножем.
Натерти на крупній тертці кабачок.
Натерти картоплю: половину на дрібній тертці, половину – на крупній (так навчила мене бабуся, щоб деруни тримали форму і були хрусткими).
Трьом на крупній тертці сир.
У мисці змішуємо натерті картопля, кабачок, сир і нарізану цибулю. Додаємо сіль і спеції. Нехай суміш трохи постоїть і виділить сік, його потрібно злити.
На добре розігрітій сковороді розтопити масло (або налити, якщо у вас рослинна).
Намочити руки. Сформувати деруни бажаної форми і викласти в розігріте масло. Зручно формувати з допомогою ложки. Якщо суміш не клеїться, то потрібно додати борошна, але по чуть-чуть. І дуже добре перемішати.
Смажити деруни до улюбленої ступеня зажаристости скоринки 🙂 Під кришкою готуються швидше.
Блюдо готове, можна подавати 🙂
Деруни добре поєднуються з будь-якими соусами – в чому їх безперечний плюс. В додаток можна подати нарізку з свіжих огірків і помідорів, або соління. Приємного апетиту!