Десерт Граніту – колотий лід з яблука і селери

Десерт Граніту – колотий лід з яблука і селери – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Десерт Граніту – сицилійський десерт. Він являє собою колотий фруктовий лід з цукром. За смаком нагадує морозиво з натуральними фруктами. Прекрасний у спекотний день!

Покроковий рецепт

Змішайте воду і цукор, перелийте в контейнер і поставте в холодильник.

Очистіть і наріжте селера і яблука, вичистивши попередньо з них насіння. Закиньте все в соковижималку, щоб отримати сік. Вилийте отриманий сік в контейнер.

Додайте сік імбиру, відтиснувши його в соковижималці.

Спробуйте сік, змішаний з цукром, якщо потрібно можна додати цукор ще. Тепер помістіть форму в морозильник.

Вийміть форму через годину і поскобліть лід, що утворився, з допомогою виделки.

Продовжуйте робити це кожні півгодини, поки все не замерзне. Якщо ви боїтеся забути, використовуйте будильник.

По закінченні часу.. використовуючи ложку, зішкребіть мерзлий шар і викладіть його в охолоджені креманки. Прикрасьте, наприклад, листочками м’яти.

*Рада. Якщо у вас немає соковижималки, ви можете використовувати блендер. Але будьте готові отримати трохи іншу консистенцію. Вийде не зовсім оригінальний рецепт, але, повірте, теж дуже смачно!