Угорський десерт з їстівного каштану.
Інгредієнти
Каштани їстівних сортів – 500 грам | |
Шоколад – 2 плитки | |
Масло вершкове – 300 грам | |
Вершки в аерозолі, прикраси – за смаком |
Десерт угорської кухні. Солодкість готують восени і взимку, коли дозрівають каштани. Страву можна подавати в холодному і теплому вигляді. Пюре дуже ситна і калорійна. Каштани містять багато клітковини і корисних вуглеводів, які так необхідні в холодну пору року.
Покроковий рецепт
Каштани необхідно проварити перед готуванням. Процес займає близько години. Воду необхідно постійно доливати – можна варити на сильному вогні.
Варені каштани необхідно очистити від шкірки. Чистити необхідно ще гарячі плоди – так легше зрізати шкірку.
Проварений каштан нагадує картоплю, яка починає розсипатися.
Скласти очищені каштани в блюдо.
Рослинне масло і шоколад поставити окремо на водяну баню до повного розчинення.
Каштани, масло і шоколад перемішати і збити блендером до стану однорідності.
Маса повинна нагадувати круте тісто. Якщо суміш вийшла дуже щільною – можна додати трохи молока або вершків.
Каштановий десерт розкласти по порціях і прикрасити вершками.
Гестене пюре готове.