Десерт з каштанів Гестене пюре

Десерт з каштанів Гестене пюре – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Угорський десерт з їстівного каштану.

Інгредієнти

Каштани їстівних сортів – 500 грам
Шоколад – 2 плитки
Масло вершкове – 300 грам
Вершки в аерозолі, прикраси – за смаком

Як приготувати Десерт з каштанів “Гестене пюре”

Десерт угорської кухні. Солодкість готують восени і взимку, коли дозрівають каштани. Страву можна подавати в холодному і теплому вигляді. Пюре дуже ситна і калорійна. Каштани містять багато клітковини і корисних вуглеводів, які так необхідні в холодну пору року.

Покроковий рецепт


Каштани необхідно проварити перед готуванням. Процес займає близько години. Воду необхідно постійно доливати – можна варити на сильному вогні.

Варені каштани необхідно очистити від шкірки. Чистити необхідно ще гарячі плоди – так легше зрізати шкірку.
Проварений каштан нагадує картоплю, яка починає розсипатися.
Скласти очищені каштани в блюдо.


Рослинне масло і шоколад поставити окремо на водяну баню до повного розчинення.

Каштани, масло і шоколад перемішати і збити блендером до стану однорідності.
Маса повинна нагадувати круте тісто. Якщо суміш вийшла дуже щільною – можна додати трохи молока або вершків.

Каштановий десерт розкласти по порціях і прикрасити вершками.
Гестене пюре готове.