Крем з соковитою червоною смородини виходить незвичайно смачним, а подавати його можна в якості десерту в охолодженому вигляді. Крім того, десертний смородиновий крем можна використовувати в якості ніжною та надзвичайно смачної начинки для якоїсь солодкої святкової випічки.
Інгредієнти:
– свіжовіджатий сік із червоної смородини (120 мл);
– несолоне масло вершкове розм’якшене (85 г);
– відбірні яйця курячі сирі (чотири штуки);
– дрібний цукровий пісок (145 м);
– будь-який харчовий ароматизатор (за смаком).
Підготувати маленьку товстостінну каструлю, насипати в неї дрібний цукровий пісок, додати сирі курячі яйця, збити гарненько ці інгредієнти міксером або блендером.
Додати в солодку яєчну суміш невелику кількість якогось харчового ароматизатора, продовжити процес збивання ще три хвилини. Далі поставити каструльку на самий слабкий вогонь, варити крем при безперервному помішуванні ще п’ять хвилин, як тільки солодка суміш загусне, перетерти через сито.
Злегка остудити солодку суміш, влити в неї смородиновий сік, додати розм’якшене масло, продовжити процес помішування ще дві хвилини.
Перекласти приготовану десертний крем з червоної смородини в миску, накрити плівкою і прибрати в холодильник на дві години.
Зберігати густий смородиновий крем в холодильній камері можна приблизно сім днів.