Дитячий суп без засмажки з локшиною та куркою

Дитячий суп без засмажки з локшиною та куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підходить для харчування дітей з 2-х років

Інгредієнти

курка – 200 гр будь-яка частина домашньої птиці
картопля – 5 шт
морква – 1 шт
цибуля – 1 шт
болгарський перець – 1 шт
спагеті або локшина – 200 гр
спеції – за смаком
зелень – за смаком

Як приготувати Дитячий суп без засмажки з локшиною та куркою

Простий і ситний суп для маленьких діточок. Готується дуже швидко. Приготувати таку страву зможе навіть починаюча господиня, головне знати кілька секретів.

Покроковий рецепт




Насамперед, для хорошого супу, тим паче дитячого потрібно зварити бульйон. Краще всього в цьому випадку підійде дієтичне м’ясо курки. Добре використовувати домашню птицю, супову. Це особливий сорт курок, призначених саме для таких випадків. Домашня курочка жовтого кольору, блискуча з жирком під шкіркою. Використовуючи таке м’ясо, ви будете впевнені в його якості. І бульйон з будь-якої її частини буде ситним, красивим і насиченим. Якщо варіант з домашньою птицею відпадає, можна використовувати магазинні варіанти. Найкраще підійде стегенце. Для цього супу я рекомендую підготувати його більш ретельно. По-перше, потрібно видалити шкірку. Невідомо як оброблялася ця частина птахи і тим більше транспортувалася. А шкіра вбирає в себе не тільки шкідливі домішки , але й запахи. По-друге, можна покласти стегенце в прохолодну очищену воду на кілька хвилин, дати йому вымочится. І ,по – третє, після закипання, перший бульйон потрібно злити, так як саме в ньому містяться деякі шкідливі домішки, типу антибіотиків , які додають у корм фабричних птахів і т. п. докладно Зупиняюся на бульйоні, так як супчик готуємо для малюків, шлунково-кишковий тракт яких тільки пристосовується до нових страв. Отже, слив перший бульйон, заливаємо стегенце новою водою , даємо закипіти і , прикрутивши вогонь, варимо його до готовності приблизно 15 хвилин.
В цей час підготуємо овочі для супу. Картоплю очистимо від шкірки, промиємо й наріжемо дрібними кубиками. Моркву, цибулю і болгарський перець нарізаємо довільно дрібно (соломкою, брусочком, кубиком).



Після того, як стегенце зварився, дістаємо його з бульйону і даємо охолонути. У цей час у киплячу каструлю додаємо лавровий лист і овочі – картопля, морква, цибуля і перець. Я додаю всі разом, щоб деякі овочі розварилися і не відчувалися при поїданні супу. Варимо вміст каструлі близько 10 хвилин на середньому вогні, не даючи кипіти, інакше бульйон буде дуже каламутним.





Коли овочі стали м’якими потрібно повернути в каструлю м’ясо, вже подрібнене і додати локшину або спагетті. У мене локшини під рукою не виявилося, тому використовую спагетті вищого сорту, розламавши навпіл. В цей же час додаю сіль за смаком. Даю супчику покипіти 3 хвилини, додаємо зелень, і вимикаю нагрівання. Через 15 хвилин настоявшийся , ситний суп готовий до вживання. Для зовсім маленьких діточок потрібно подрібнити суп звичайної товкачиком. Страва готова!!! ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!