Дива з зеленим цибулею – смачна і пікантна випічка з бюджетних інгредієнтів.
Інгредієнти
Вода – 200 мл | |
Дріжджі свіжі – 25 г | |
Сіль – 1 год.л. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Лук зелений – 1 великий пучок | |
Масло вершкове – 40 г | |
Суміш перців – щіпка | |
Яйце – 1 шт. | |
Масло – для змазування пирога | |
Борошно – 500 г |
Дива з зеленим цибулею – варіація дагестанського страви на пишному дріжджовому тісті. Смачний пиріг-коржик з зеленню порадує насиченим смаком, ніжною структурою і чарівним ароматом вершкового масла.
Покроковий рецепт
Розчинити кубик свіжих дріжджів і цукор у теплій воді. Додати ложку борошна і відправити суміш у тепле місце підніматися.
Додати сіль і борошно, замішуючи пластичне і м’яке тісто. Відправити дріжджове тісто в тепле місце підніматися.
Дрібно подрібнити пучок зеленого цибулі.
Додати розтоплене вершкове масло і яйце. Ретельно перемішати інгредієнти, посолити і поперчити начинку за смаком.
Розділити тісто на дві частини, скачати два кулі.
Розкачати кожен в тонкий коло. Викласти один з пластів тіста у форму для запікання, змащену олією.
Викласти начинку, рівномірно розподіливши по тесту.
Накрити другим колом з тіста і защипати краї. Проробити отвір посередині дива. Відправити заготовку в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати до рум’яної і золотистої скоринки.
Ароматний диву готовий!
Тепер потрібно цибулевий пиріг змастити розтопленим вершковим маслом і загорнути в харчову плівку на 10 хвилин. Таким чином коржик стане м’якою і дуже соковитою.
Нарізати диву на трикутники.
Подавати до столу теплим до борщу або в якості перекусу. Приємного апетиту!