Дієтична скумбрія в домашніх умовах

Дієтична скумбрія в домашніх умовах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Приступимо до обробки риби. Добре промиємо, очистимо, видалити плавники, голову, нутрощі, обріжемо хвостик. Промокнем паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину.


Робимо маринад. Змішаємо сік лимона, спеції, зелень, трохи рослинного масла, гвоздику. Ретельно обмажем рибу. В маринад часто додають суху або французьку гірчицю, а також широко поширене додавання соєвого соусу. За рахунок лимона, риба не розпадається в процесі приготування. Залишаємо скумбрію на 15 хвилин, дамо просочитися.

Очистимо крабові палички. Не розрізаємо. Цибулю і болгарський перець нарізаємо кільцями.


Покладемо мариновану рибу на обробну дошку, вивернувши на лицьову сторону. Починаємо фаршировку. Викладаємо крабові палички вертикально, одну, потім наступну. Додаємо нарізані овочі.

Скріпити рибу з двох сторін зубочистками. Потім обмотаємо харчової ниткою. Щедро посипаємо базиліком. Загорнемо скумбрію у фольгу.

Ємність для запікання змастимо рослинним маслом. Покладемо нашу апетитну красуню. Запікати скумбрію в гарячій духовці, виставленої на 160-180 градусів. Для готовності достатньо 20 хвилин. По закінченню часу, залишимо рибку в духовці ще на 5-7 хвилин.


Дістаємо рибу і остуджуємо.
Подають запечену скумбрію з крабовими паличками, як самостійне блюдо, так і з овочевими гарнірами, картоплею. На мій погляд, ідеальне поєднання скумбрії і картопляного пюре. Дуже зручно, так як готуються риба і картопля одночасно. Приємного апетиту. Харчуйтеся смачно і правильно, а головне готуйте з душею!