Дієтичний овочевий салат з пряними травами – відмінне рішення для легкого перекусу.
Інгредієнти
редис великий – три штуки | |
морква невелика соковита – одна штука | |
масло – для смаження моркви | |
авокадо – одна | |
рукола – жменя | |
Для заправки салату: | |
оливкової олії – 2 столові ложки | |
насіння кмину – 1 щіпка | |
свіжий чебрець – 2 гілочки | |
сіль і свіжий мелений чорний перець – за смаком | |
насіння кунжуту, запашні – щіпка | |
насіння гірчиці – щіпка | |
сухі пряні трави – за смаком | |
сік миннеола (апельсина або мандарина) – 5 ст. ложок |
Для того, щоб цей овочевий салат вийшов більш корисним і дуже смачним, в нього можна додати сушені пряні трави.
Покроковий рецепт
Промити і почистити моркву, потім нарізати її тонкими брусками. Обсмажити на олії з усіх боків.
Потім помити і почистити редис. І тонко нарізати кружечками.
Авокадо почистити від шкірки, розрізати навпіл, видалити кісточку. Порізати авокадо брусочками.
Далі всі нарізані овочі відправити в салатник, додати листя руколи.
Приготувати заправку. Змішати масло, насіння і листочки чебрецю, сіль, чорний мелений перець, смажені насіння кунжуту, насіння гірчиці, сухі пряні трави і сік минеолы (гібрид мандарина).
Полити приготовленої ароматною заправкою овочевий салат. Перемішати і подавати його з запеченою куркою.