Салат підійде для розвантажувальних днів. Буряк містить багато цукру, і подарує відчуття насичення на ранок.
Інгредієнти
Буряк – 2 шт Буряк необхідно попередньо відварити не менше 2 годин до стану м’якості. | |
Фета – 200 грам сир фета можна замінити на будь-який сир білого кольору. Приклади – адигейський, бринза або сир моцарелла. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Насіння льону, гарбуза насіння соняшнику – 1 столова ложка Насіння можна попередньо подрібнити в кавомолці. |
Легкий салат дасть відчуття насичення і наситить організм вітамінами в холодну пору. Салат можна приготувати на сніданок з гарніром або дієтичними хлібцями. Для гарніру краще вибрати гречану, ячную кашу або макрони твердих сортів.
Покроковий рецепт
Зварити до готовності 2 буряка. Для швидкого варіння можна трохи посолити воду.
Відварену буряк очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Щоб не забруднити руки – можна надіти рукавички.
Дістати фету і нарізати великими кубиками. Щоб сир занадто не кришився – краще нарізати мокрим ножем.
Висипати кубики фети у буряк, і акуратно перемішати.
Салат необхідно посолити, додати насіння гарбуза, кунжуту або льону. Посипати травами, і подавати до столу в холодному вигляді.