Для дієтичного меню підійде вітамінний салат зі слив з буряком, нектаринами і редисом, володіє прекрасними очисними властивостями.
Інгредієнти
чорні сливи – 2 штуки | |
варена буряк – 2 штуки | |
нектарини – 2 штуки розрізані на вісім частин | |
редис – 2 маленьких | |
солі – ¼ чайної ложки | |
рожевого перцю – ¼ чайної ложки | |
чорного перцю – ¼ чайної ложки | |
крес-салату – 1 ½ склянки | |
свіжі їстівні квіти і нарізаний підсмажений мигдаль для прикраси | |
Заправка з рожевого перцю і цитрусових | |
цукру – 1 ст. ложка або за смаком | |
води – 1/2 склянки | |
лимонний сік – 2 ст. ложки | |
подрібненого рожевого перцю – 1/2 ч. ложка |
Дієтичний очищаючий салат з овочів і фруктів.
Покроковий рецепт
Сливи промити і нектарини. Нарізати їх скибочками, попередньо вилучивши у них кісточки, покласти нарізані плоди в невеликій салатник.
Редис гарненько промити, нарізати дуже тоненько і закинути в салатник.
Очистити від шкірки варений буряк і розрізати її на тонкі часточки, перекласти в салатник.
Потім промити крес-салат, обсушити.
Приготувати заправку. Змішати для неї всі інгредієнти і половиною сумішшю заправити салат. Акуратно перемішати. Присипати салат сіллю, рожевим перцем і чорним перцем.
Розподіліть фруктово-овочевий салат і крес-салат з сервировочным тарілках. Прикрасьте їстівними квітами і рубаним мигдалем (за бажанням). Подавати салат з сиропом, що залишився.