Вінегрет з сиром фета – вдале поєднання солодкого і солоного. Спробуємо приготувати?!
Інгредієнти
Буряк – 4 середні | |
Картопля – 8 середніх | |
Морква – 2 великі | |
Цибуля – 2 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Зелень – 0,5 пуску у мене мікс заморожених цибулі і петрушки | |
Рослинне масло – для заправки | |
Солоний огірок – 3 шт. | |
Фета – 1 уп. |
Класичний рецепт вінегрету знайомий всім: хто-то робить його з солоним огірочком, деякі з кислою квашеною капустою, а ми вирішили експериментувати далі і приготували вінегрет з фетою. Завдяки ніжною і розсипчастою текстурі сиру, його соленоватому смаку і солодкуватою буряках, смак страви стає пікантніше і гармонійніше.
Покроковий рецепт
Варимо овочі: моркву, буряки та картоплю до готовності, але картопля не переварюємо. Робимо холодний душ гарячим овочам, щоб очистити шкірку швидко і безболісно.
Нарізаємо кубиками буряк, морква і цибуля…
Потім змішуємо в ємності всі порізані овочі і даємо трохи настоятися.
Сюди ж додаємо нарізану кубиками картоплю і солоні огірки.
Рубаємо зелень (у мене заморожена січені зелена цибуля і петрушка) і кладемо до овочів.
Рубаємо зелень (у мене заморожена січені зелена цибуля і петрушка) і кладемо до овочів. Нарізаємо кубиками фету, додаємо до овочів, солимо і заправляємо рослинною олією.
Смажимо білий хліб на сухій сковорідці або робимо грінки в тостері. Викладаємо на тарілку, присипаємо насінням льону і смакуємо! А якщо додати французьку гірчицю – це ще МЕГА смачніше!
Приємного апетиту!