Долма з виноградного листя з фаршем

Долма з виноградного листя з фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Голубці з виноградного листя походять з кавказької кухні, воно біліше дієтичне ніж з капустою і за смаком дуже відрізняються. У Вірменії говорять не голубці а долма.

Інгредієнти

фарш – 500 грам
цибуля – 5 штук
рис – 50грам
зелень – пучек
м’ята,базилік – 1 ст. лож
виноградні листя – 25 шт.

Як приготувати Долма з виноградного листя з фаршем

Голубці з виноградного листя належать до кавказької кухні. Для приготування нам потрібні свіжі виноградне листя або ж можна використовувати закочені в банку, але головне щоб листки були молоді, так як старі будуть жорсткі і при варінні не стануть м’якими. Ще для нашого рецепту нам знадобиться фарш яловичина і свинина упереміш 500 грам, 5 невеликих цибулин, рис, зелень кінза, сушена м’ята і базилік, сіль, перець і масло.

Наливаємо в каструлю воду і ставимо на плиту для того. щоб запарити виноградні листя, потім охолоджуємо листочки. Далі режим цибулю, половину свіжого цибулі додаємо у фарш, а іншу частину смажимо на сковорідці з олією і залишаємо остигати. У фарш додаємо рис, зелень і спеції. Перемішуємо фарш із засмажкою до однорідності. Формуємо голубці, викладаємо шарами в каструлю, наливаємо склянку води, додаємо масло, сіль і варимо 25-30 хвилин.

Покроковий рецепт


В першу чергу ми наливаємо в каструлю воду і ставимо на плиту для того, щоб запарити виноградні листя, після цього ми дістаємо листочки і залишаємо остигати поки будемо готувати фарш.

Далі режим цибулю, половину свіжого цибулі додаємо у фарш.

Іншу частину смажимо на сковорідці з олією і залишаємо остигати.

У фарш додаємо помитий рис, зелень, базилік і м’яту і спеції.

Викладаємо нашу зажарку і замішуємо фарш до однорідності.

Тепер можна приступати до формування голубців, викладаємо шарами в каструлю, наливаємо склянку води солимо і кладемо шматочок вершкового масла, зверху потрібно покласти блюдечко для того щоб голубці не відкрилися при варінні. Варити на повільному вогні 25 хвилин