Домашні кекси з родзинками на кефірі

Домашні кекси з родзинками на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відріжте необхідну кількість маргарину. Розтопіть прийнятним для вас способом, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Ізюм промийте і залийте його окропом.

Приготуємо тісто. У великій мисці з’єднайте яйця і цукор.

Кулінарним віночком збийте яйця з цукром. збиваємо до повного розчинення цукру.

Продовжуйте збивати, влийте свіжий кефір і розтоплений маргарин.

Додайте в тісто ванільний цукор і соду гашену оцтом або лимонним соком.

Поступово вводите борошно в тісто. Консистенція повинна бути трохи густіше, ніж на оладки.
Збагатите тісто родзинками. Для цього отожмете родзинки і додайте в тісто. Добре перемішайте.

Підготуйте сухі і чисті форми для кексів. Силіконові форми не потребують додатковому змазуванні. А металеві змастіть маргарином, тоді кекси будуть відмінно відставати від форми. Скориставшись ложкою наповніть форми тістом на 2/3. Із зазначеної пропорції виходить 12 стандартних кексиків.

Розігрійте духовку. Покладіть форми з кексами в духовку. Температура повинна бути 180 градусів. Час випікання залежить від виду духовки. Готовність кексів визначайте дерев’яною шпажкою. Після приготування кекси вийміть з формочок. При бажанні прикрасити кекси цукровою пудрою або гарячим шоколадом.
Приємного апетиту!!!!