Домашні пельмені з мясним фаршем

Домашні пельмені з мясним фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Давайте спочатку замісимо тісто для домашніх пельменів з м’ясом. В підходящу миску просіваємо борошно пшеничне. Відразу підсипаємо в борошно чайну ложку (без гірки) солі і перемішуємо сипучі інгредієнти так, щоб у процесі у вас в борошні вийшло поглиблення. У це поглиблення розбиваємо одне куряче яйце, а слідом підливаємо воду, яка повинна бути охолодженою, але прокип’яченої. Замішуємо тісто для пельменів. Готове пельменний тісто поки відставляємо в сторону, накривши рушником. Поки тісто знаходиться «на відпочинку», зробимо начинку для пельменів.

Яловичину і свинину беремо, як вже було заявлено, що в рівних пропорціях. Нарізаємо м’ясо на шматочки для подальшого подрібнення. Бажано, щоб м’ясо було трохи подмороженным. Так його простіше буде прокрутити.

Перекладаємо м’ясні шматочки в м’ясорубку або кухонний комбайн. Подрібнюємо до стану фаршу. Можна разом з м’ясом прокрутити і очищений ріпчасту цибулю. Або ж потім нарізати дрібно цибулю окремо і додати в м’ясний фарш. У нашому рецепті використаний перший варіант.

Отриманий фарш зі свинини і яловичини присмачую за смаком сіллю і спеціями. Перемішуємо добре.

Повертаємося до нашого пельменному тесту. Ліпити пельмені можна різними способами. Ми хотіли розділити тісто на 2-3 шматочки, потім по черзі розкачати кожен шматочок в тонкий пласт і вирізати чаркою (склянкою) гуртки-заготовки. Можна використовувати спеціальні пристосування для ліплення пельменів.

На гуртки викладаємо приблизно по чайній ложці або трохи менше м’ясного фаршу.

Скріплюємо гуртків. Оформляємо пельмешки на свою перевагу. Готові пельмені з м’ясним фаршем можна заморозити або ж відразу відварити їх.

Смачні домашні пельмені з м’ясним фаршем готові! Приємного апетиту!