1. З фініків видалити кісточки і замочити у воді на 30 хвилин, якщо фініки не дуже м’які. Так вони краще перемелются. Воду злити, але не виливати – вона нам знадобиться при замісі маси для цукерок.
2. Скласти в чашу комбайна фініки, арахіс, вівсяне борошно (я перемолола вівсяну крупу в кавомолці) і какао.
3. Перемолоти в однорідну масу (хоча якщо любите, щоб була цікава текстура, то можна і не в дуже однорідну. Якщо маса не ліпиться, додати трохи води з-під фініків. Але лейте акуратно, щоб маса не була дуже липкою – вона повинна добре ліпиться і про не сильно прилипати до рук.
4. Скачати кульки руками і поставити в холодильник, щоб цукерки дещо стабілізувалися. Ось така смакота і краса вийшла!
5. Можна за бажанням ще обкатати їх в какао.