Домашній абрикосовий сорбет

Домашній абрикосовий сорбет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Соковитий, літній десерт.

Інгредієнти

стиглі абрикоси – 0,9 кг
апельсиновий лікер – 50 мл за бажанням
екстракт мигдалю або ванілі – 3 краплі
вода – 1 стандартна чашка
цукор – 1 стандартна чашка
свіжа м’ята – 1 гілочка

Як приготувати Домашній абрикосовий сорбет

Ніжний абрикосовий сорбет – це соковитий десерт, який відмінно освіжає і, звичайно ж, охолоджує. У цьому рецепті використовується апельсиновий лікер, тому цей рецепт підходить тільки для дорослих. Якщо сорбет готується для діток, то лікер потрібно прибрати..

Покроковий рецепт

Всі абрикоси помити, просушити, розділити руками на половинки і очистити від кісточок.

Очищені абрикосові половинки ножем розрізати навпіл, викласти в каструльку, залийте звичайною водою і поставити на середній вогонь.

Вміст каструльки перемішати, довести до кипіння, і поварит 10 хвилин, періодично перемішуючи.

Через 10 хвилин готову абрикосову масу зняти з вогню, заправити цукром і лікером, ретельно перемішати і залишити остигати.

Остиглу масу вилити в чашу блендера, перебити до однорідності, заправити екстрактом ванілі або мигдалю, ще раз перемішати і перелити в контейнер для харчових продуктів.

Наповнений контейнер помістити в морозилку на півгодини.

Через півгодини абрикосову масу ще раз перемішати блендером, знову вилити в контейнер і відправити в морозилку до повного заморожування маси.

Готовий домашній абрикосовий сорбет викласти в піали, прикрасити листочками м’яти і подавати до столу.