Чізкейк – чудовий, ніжний, смачний десерт для всіх хто любить солоденьке
Інгредієнти
печиво – 200 гр. | |
вершкове масло – 80 гр. | |
сир – 500 гр. | |
цукор – 150 гр. | |
сметана – 150 гр. | |
яйця – 2 шт. | |
ванільний цукор – 8 гр.(1 пакетик) |
Класичний чізкейк готується з крем-сиру і жирних вершків, я буду готувати цей десерт з домашнього сиру та сметани, це значно здешевить його і повірте, ні трохи не позначиться на смакових якостях. Чізкейк вийде ніжним і дуже приємним на смак.
Покроковий рецепт
Для початку, давайте підготуємо всі інгредієнти. Нам знадобиться: печиво зі смаком топленого молока (можна і інше, на ваш вибір), масло вершкове, сир жирний (не раджу брати знежирений), цукор, сметана, яйця і ванільний цукор.
Першим ділом потрібно приготувати основу, для цього беремо печиво подрібнюємо його в крихту за допомогою блендера. Розтоплюємо вершкове масло і охолодити. Тепер заливаємо масло в крихту і перемішуємо.
Випікаємо 10 хвилин
Беремо роз’ємну форму (у мене вона 20 см діаметром), застеляємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Тепер викладаємо у форму крихти з печива і гарненько утрамбовуємо низ і борти форми. Відправляємо нашу основу в духовку. Випікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів, потім дістаємо і остуджуємо.
Далі готуємо внутрішній крем. Сир двічі протерти через сито, щоб позбутися від крупинок і отримати консистенцію крем-сиру. Збиваємо на малих обертах сир з цукром і ваніллю, додаємо по одному яйця і далі сметану. Повинна вийде кремова маса. Тут не потрібно насичувати крем повітрям, швидше навпаки.
Випікаємо 1,5 години
Тепер беремо нашу вже готову основу в рознімної формі і пакуємо подвійним шаром фольги, як-би обертаємо форму, виливаємо крем в основу і випікаємо на водяній бані (форму ставимо в деко з водою) 1 годину і 30 хвилин при температурі 140 градусів.
Охолоджуємо
Дістаємо наш чізкейк ні відразу, чекаємо, поки охолоне поступово в духовці, далі ставимо в холодильник мінімум на 8 годин. Так, процес приготування не дуже швидкий, швидше навпаки, але воно того варто.