Що може бути краще на сніданок, так і на обід, і на вечерю, ніж теплий повітряний хліб з хрусткою рум’яною скоринкою.
Інгредієнти
Борошно – 1 1 / 2 склянки житнього борошна (220 г) | |
Борошно – 1 1 / 2 склянки пшеничного борошна (220 г) | |
Розпушувач – 2 чайні ложки | |
Цукор коричневий – 1 / 3 склянки (70-100 г) | |
Вершкове масло – 1 / 4 склянки розтопленого (приблизно 100 мл) | |
Пиво – 350 мл (можна використовувати будь-який вид, який вам більше подобається) | |
Оливкова олія – ля мазки форми – 1 столова ложка (або рослинне) |
Читаючи склад інгредієнтів, Ви не помилилися, це хліб, приготовлений на пиві. Печеться він у звичайній духовці. У мене немає секретів, тому я ділюся цим рецептом з Вами. У цьому рецепті абсолютно немає дріжджів. Основу становлять суміші житнього і пшеничного борошна. Готуватися домашній хліб просто, без всяких заморочок, підняття тесту або ще чого-небудь. Всі інгредієнти змішуються, укладаються в змащену маслом форму і випікаються при температурі 180-200 градусів. Що може бути простіше? Виходить м’який хліб з хрусткою скоринкою зверху і знизу, а всередині теплий ароматний м’якуш.
Я дізнався цей рецепт на роботі і думав про нього весь день. Прийшов з роботи кинув всі речі і вирішив негайно його приготувати! Цей хліб ідеально поєднувався б з тушкованим м’ясом і блюдом з макаронів. Пропоную вам використати цей рецепт в найближчому майбутньому!
Покроковий рецепт
Розігрійте духовку до 190 ° С градусів.
Змішайте всі сухі інгредієнти: 220 г просіяного житнього борошна, 220 г просіяного пшеничного борошна, 2 чайні ложки розпушувача і 70 г цукру (чи за смаком). Більшість людей борошно не просівають, а просто насипають совком. Раджу все таки просіяти. При випічці хліба обов’язково необхідно просіяти борошно, інакше хліб не вийде повітряним і жорстким.
У суху суміш додайте пиво і ретельно перемішайте, до тих пір, поки тісто не стане однорідним.
Тісто викладіть в змащену злегка рослинним або оливковою олією форму. Бажано масла використовувати не більше 1 столової ложки. І при випічці стежте, щоб хліб не пригорів. Інакше пальників масло під впливом високих температур, може утворювати канцерогени.
Рясно полийте розтопленим вершковим маслом зверху (вам знадобитися близько 100 мл).
Випікайте домашній хліб в розігрітій до 190 градусів духовці на середньому рівні до золотистого кольору або до готовності продукту (приблизний час випічки складе близько 60 хвилин).
Готовий домашній хліб вийміть з духовки і залиште відпочити на 15 хвилин, накривши зверху бавовняним рушником. Потім поріжте і подавайте до столу! Приємного апетиту!