Домашній хліб на пиві в духовці

Домашній хліб на пиві в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігрійте духовку до 190 ° С градусів.
Змішайте всі сухі інгредієнти: 220 г просіяного житнього борошна, 220 г просіяного пшеничного борошна, 2 чайні ложки розпушувача і 70 г цукру (чи за смаком). Більшість людей борошно не просівають, а просто насипають совком. Раджу все таки просіяти. При випічці хліба обов’язково необхідно просіяти борошно, інакше хліб не вийде повітряним і жорстким.

У суху суміш додайте пиво і ретельно перемішайте, до тих пір, поки тісто не стане однорідним.

Тісто викладіть в змащену злегка рослинним або оливковою олією форму. Бажано масла використовувати не більше 1 столової ложки. І при випічці стежте, щоб хліб не пригорів. Інакше пальників масло під впливом високих температур, може утворювати канцерогени.

Рясно полийте розтопленим вершковим маслом зверху (вам знадобитися близько 100 мл).

Випікайте домашній хліб в розігрітій до 190 градусів духовці на середньому рівні до золотистого кольору або до готовності продукту (приблизний час випічки складе близько 60 хвилин).

Готовий домашній хліб вийміть з духовки і залиште відпочити на 15 хвилин, накривши зверху бавовняним рушником. Потім поріжте і подавайте до столу! Приємного апетиту!