Домашній йогурт

Домашній йогурт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для чотирьох порцій по 250 мл йогурту знадобиться один літр молока і один флакон сухої закваски. Молоко можна брати домашнє або магазинне пастеризоване. Домашнє молоко потрібно закип’ятити і остудити до теплого стану.
Закваски можна придбати в аптеці або супермаркеті, зберігати їх краще в холодильнику. Один флакон заквасок потрібно розкрити, залити його вміст охолодженою кип’яченою водою і добре струсити, закривши кришкою.

Всі стаканчики в йогуртниці слід обполоснути окропом. В остигле молоко потрібно вилити закваску і перемішати ложкою. Потім акуратно розлити суміш по склянках. Тару потім поміщають в йогуртницю, і виставляють час і температурний режим на приладі.

До кожної йогуртниці додається інструкція з таблицею температурних режимів. Зазвичай йогурт готується при температурі 36 градусів за 7-9 годин. Після пуску йогуртниця сама сквашує йогурт. Коли час закінчиться, вона подасть звуковий сигнал

Прилад потрібно вимкнути, стакани накрити спеціальними кришками і поставити в холодильник. Перед вживанням в йогурт додаються фрукти, мед, цукор, варення за смаком. Консистенція готового продукту нагадує желе або пудинг. Якщо продукт залишився рідким, значить треба додати час на закваску. Але зазвичай 9 годин вистачає для отримання чудового результату.