Домашній плавлений сир з грибами

Домашній плавлений сир з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Плавлений сир з сиру – відмінна холодна закуска на швидку руку з мінімуму інгредієнтів. За смаком – ідентичний плавленого сиру “Янтар”!

Покроковий рецепт

Змішати сир з содою, сіллю і яйцями.

Ретельно перебити масу заглибним блендером.

Помістити сирну масу в жароміцну ємність. У свою чергу, ємність з сирною масою опустити у велику каструлю або сотейник. Заповнити водою так, щоб рідина доходила до половини рівня ємності з сиром. Запалити вогонь і варити масу на середньому спеку до повного розплавлення. Готовність сиру можна перевірити лопаткою – продукт повинен за неї тікати еластичною масою, а сама лопатка – залишати після себе слід при проведенні.

Вимкнути вогонь. Сир відразу ж почне густіти. Додати в масу наповнювачі за смаком. У даному рецепті з однієї маси плавленого сиру вийшло чотири смаки: класичний сир без нічого, з грибами, з зеленню, грибами і сухим часником, з грибами і часником.

Готовий сир остудити і відправити в холодильник до загустіння.

Подавати плавлений сир в якості доповнення до тостів або бутербродів.

Приємного апетиту!