Домашній курячий шашлик.
Інгредієнти
Філе куряче – 700 г | |
Соєвий соус – 100 мл | |
Крохмаль – 1 столова ложка (без гірки) | |
Часник – 2 зубчики | |
Імбир – ~10-20 г | |
Маслини – 16 — 20 шт | |
Кунжутне насіння – 2 столові ложки | |
Дерев’яні Шпажки – 8-10 шт. |
Покроковий рецепт
Приготувати соєвий маринад:
У великій чаші змішати соєвий соус, дрібно рубаний часник, тертий корінь імбиру і крохмаль.
Куряче філе вимити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
Замаринувати м’ясо в маринаді на 30 хвилин (не менше). Нагадаю, що соєвий соус (найчастіше) солоний і м’ясо досолювати немає необхідності.
На шпажки нанизати мариновані шматочки курячого філе і маслини.
Обсипати з усіх боків кунжутним насінням.
Викласти на решітку і поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 20-30 хвилин. Куряче м’ясо дуже легко пересушити, тому не чекайте нижньої межі зазначеного часу. Духовки у всіх різні, починайте перевіряти м’ясо через 20 хвилин, чи готове воно чи ні.
Подавати гарячим. Приємного апетиту!