Цей рецепт присвячений приготуванню штруделя з класичної начинкою – яблуком.
Інгредієнти
листкове бездріжджове тісто – 500 гр | |
зелені яблука – 3 шт. | |
цукор – 8 ст. ложок | |
кориця – 1 ч. л. | |
борошно – 2 ст. ложки | |
горіхи – 1,5 склянки | |
яйце – 1 шт. |
Штрудель з яблуком прийшов до нас з Австрії та представляє десерт у вигляді рулету з листкового тіста з різноманітними начинками. Зараз цей десерт дуже популярний і любимо кожним. Він прекрасно підійде і до дитячого столу, і як десертної страви.
Покроковий рецепт
Очищаємо яблука і нарізаємо їх дрібними кубиками, додаємо 2 столові ложки борошна, 5 столових ложок цукру, 1 чайну ложку кориці, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб яблуко пустило сік
Горіхи подрібнюють. Я вибрала фундук, додаємо 3 столові ложки цукру, перемішуємо
Тісто ділимо на 2 частини. Кожну частину розкачуємо у формі прямокутника. Ділимо зміст ємностей з яблуками на 2 частини, горіхами на 4 частини кожну. На тісто на відстані 3 см від краю викладаємо 1/4 суміші з горіхами, далі 1/2 частина суміші з яблуками, далі знову 1/4 частина суміші з горіхами. звертаємо все в рулет, добре закріплюючи кінці рулету. Викладаємо рулети на деко, попередньо поклавши на нього папір для випічки. Змащуємо рулети збитим яйцем і робимо на них надрізи.
Розігріваємо духовку до 190 градусів і ставимо в неї деко з рулетами на 30-40 хвилин.
Готовий Штрудель, до нього можна додатково подати морозиво. Приємного апетиту!