Домашня лазанья з фаршем під соусом бешамель

Домашня лазанья з фаршем під соусом бешамель – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готувати клопітно, але це того варто!

Інгредієнти

Листи лазаньї – 1 коробка
Молоко – 4 1/5 чашки (1 л)
Борошно – 5 столових ложок
Помідори – 4 столові ложки, томатний концентрат
Сметана – 4/5 склянки (200 г)
Кухонна сіль – за смаком
Фарш 250 г;
Гауда – 200 г;
Помідори – 2
Вершкове масло – 1/2 склянки (120 г)
Масло – 1/2 склянки
Чорний перець мелений

Як приготувати Домашнє лазанья з фаршем під соусом бешамель

Приготування домашньої лазаньї – це, без сумніву, клопітно, але, погодьтеся, ніщо не може зрівнятися з її смаком».

Покроковий рецепт

Приготуйте соус бешамель, розтопивши масло на середньому вогні і поступово додаючи 4 столові ложки борошна, помішуючи без перерви. Налийте молоко тонкою цівкою, перемішайте до загустіння. Приправити сіллю і чорним перцем .

Розігріти масло і обсмажити фарш. Додайте томатний концентрат + 1 склянку води, залиште на повільному вогні. Щоб згустити, розчиніть 1 столову ложку борошна з невеликою кількістю води і залийте її.

Заливаємо частина соусу бешамель на дно форми з антипригарним покриттям, викладіть шар листів лазаньї, шар томатного соусу з фаршем. Посипте терту гауда, залийте вершками і продовжуйте чергувати шарами, поки не укладете всі листи.

Виливайте залишився соус бешамель зверху і запікати до золотистого кольору. Перед тим, як виймати піднос, розкладіть скибочки помідора і тертої гауді.

Випікайте, поки останній верхній шар не розтане. Нарізати шматочками і подавати теплими. Приємного апетиту!