Готувати клопітно, але це того варто!
Інгредієнти
Листи лазаньї – 1 коробка | |
Молоко – 4 1/5 чашки (1 л) | |
Борошно – 5 столових ложок | |
Помідори – 4 столові ложки, томатний концентрат | |
Сметана – 4/5 склянки (200 г) | |
Кухонна сіль – за смаком | |
Фарш 250 г; | |
Гауда – 200 г; | |
Помідори – 2 | |
Вершкове масло – 1/2 склянки (120 г) | |
Масло – 1/2 склянки | |
Чорний перець мелений |
Приготування домашньої лазаньї – це, без сумніву, клопітно, але, погодьтеся, ніщо не може зрівнятися з її смаком».
Покроковий рецепт
Приготуйте соус бешамель, розтопивши масло на середньому вогні і поступово додаючи 4 столові ложки борошна, помішуючи без перерви. Налийте молоко тонкою цівкою, перемішайте до загустіння. Приправити сіллю і чорним перцем .
Розігріти масло і обсмажити фарш. Додайте томатний концентрат + 1 склянку води, залиште на повільному вогні. Щоб згустити, розчиніть 1 столову ложку борошна з невеликою кількістю води і залийте її.
Заливаємо частина соусу бешамель на дно форми з антипригарним покриттям, викладіть шар листів лазаньї, шар томатного соусу з фаршем. Посипте терту гауда, залийте вершками і продовжуйте чергувати шарами, поки не укладете всі листи.
Виливайте залишився соус бешамель зверху і запікати до золотистого кольору. Перед тим, як виймати піднос, розкладіть скибочки помідора і тертої гауді.
Випікайте, поки останній верхній шар не розтане. Нарізати шматочками і подавати теплими. Приємного апетиту!