Домашня сирна часникова “намазки” – хороший варіант начинки для фаршированої запеченої картоплі або іншим печених овочів
Інгредієнти
Кефір (кисле молоко) – 1 л | |
Часник сухий – за смаком | |
Перець чорний – за смаком | |
Сметана або майонез – 2 ст. л. | |
Прянощі до овочів – за смаком | |
Вершкове масло – 40 г | |
Сіль – за смаком |
Сирна начинка до печеного картоплі – це ароматна і смачна заправка, яка відмінно підкреслить смак запечених коренеплодів. При зіткненні з гарячою картоплею, масло починає танути і начинка страви стає м’якою, ніжною і схожою на сирний соус.
Покроковий рецепт
Прогріти кефір на повільному вогні і довести до кипіння. Кип’ятити на повільному вогні до поділу кислого молока на сироватку і сир.
Вилити масу на друшляк, устеленный марлею. Залишити сир в друшляку, поки не стече вся сироватка.
Тепер такий сир можна використовувати абсолютно для будь-яких цілей – їсти з варенням, спекти ватрушки або ж приготувати смачну начинку для фарширування картоплі. Для початку, потрібно розім’яти сир виделкою в дрібну крихту.
Додати м’яке вершкове масло і ретельно перемішати компоненти.
Всипати спеції, сушений часник і лимонний перець. Перемішати.
Додати майонез або сметану.
Смачний і ароматний сирний крем до печеним овочем готовий!
Зараз від густий, але в поєднанні з гарячою картоплею крем стане м’яким, ще більш ароматним і смачним. Приємного апетиту!