Основні інгредієнти: щука, картоплю, цибулю, моркву, часник і для смачного бульйону звичайно ж приправи: перець горошком, лавровий лист, гвоздика…
Інгредієнти
Щука – 300 р. | |
Картопля – 3 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 середня головка | |
Морква – 1 шт. середня | |
Лавровий лист – 2-3 шт. | |
Гвоздика – 1-2 шт. | |
Перець горошком – 3-4 шт. | |
Часник – 2 зубчики |
Застава смачної юшки – правильно приготований бульйон. Не так-то просто зварити смачний рибний суп, якщо ніколи раніше його не варили. У цьому рецепті докладно описується приготування юшки з щуки, бездоганного смаку. Так само можна готувати і з іншою рибою, іншими інгредієнтами.
Покроковий рецепт
Рибу розбираємо, миємо, ріжемо. Беремо потрібну кількість шматочків. Складаємо в каструлю з водою, ставимо на вогонь. Коли закипить, зменшуємо вогонь, знімаємо пінку, додаємо перець, сіль, лавровий лист, гвоздику. Варимо хвилин 20-30.
Поки вариться щука, готуємо зажарку. Цибулю подрібнюємо, моркву і часник тремо на тертці, обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10.
Витягуємо з бульйону рибу, остуджуємо, подрібнюємо, прибираємо кістки. Бульйон проціджуємо через сито, виливаємо назад в каструлю.
Картоплю чистимо, ріжемо. Кладемо в бульйон, туди ж подрібнену рибу і засмажку. Варимо до готовності картоплі. Можна додати зелень.
Розливаємо по тарілках, подаємо гарячим зі сметаною, вершками або лимоном. Приємного апетиту!