Домашнє імбирне печиво (імбирний пряник)

Домашнє імбирне печиво (імбирний пряник) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хто любить солодке печиво, додайте сироп або іншого подластителя в тісто, можна і меду трохи більше. Як варіант, готове печиво посипати цукровою пудрою.

Інгредієнти

Мед – 90-100 г.
імбир сухий – 1 ч. л.
кориця – 1 ч. л.
яйце – 1 шт.
борошно цільнозернові – 150гр.-+30гр.
сода – 0.5 ч. л.
масло кокосове або оливкове – 1 ч. л.

Як приготувати Домашнє імбирне печиво (імбирний пряник)

У переддень зимових свят вирішила спробувати спекти імбирне печиво, як раз попався рецепт без зайвих жирів, масел та цукру, а борошно використовувала цільнозернове. Я трохи його удосконалила і смак дуже порадував не тільки мене, але і мого чоловіка, який категорично не переносить солодощі, десерти, печиво і т. д. і т. п.

За цим рецептом можна готувати і пряники, все залежить від товщини розкочування тіста, якщо тонко, то виходить печиво з хрусткою скоринкою, а якщо трохи товщі розкачати, буде вже ніжний пряник.

Покроковий рецепт

В каструлю або казанок, як я використовувала, покласти мед, імбир і корицю. Ставимо на вогонь і помішуємо до закипання, це відбувається дуже швидко протягом 1-2 хвилин.


Після закипання зняти з вогню і додати соду, помішувати. Буде шипіти і пінитися, поступово додати масло і збите яйце.

Далі вводимо борошно і замішуємо тісто. Воно буде дуже м’яке і ніжне. Розкачуємо трохи присипавши поверхню борошном. Вирізаємо склянкою або спеціальними формами печиво або пряники, залежно від товщини розкочування тіста.

Складаємо на силіконовий килимок або на пергаментний папір на деко. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 6-10 хв. дивіться по своїй духовій шафі. На режимі з конвекцією швидше печеться.

Печиво для діток можна прикрасити глазур’ю, але дуже смачне і без доповнень, приємно хрумтить до чаю.
Приємного апетиту!