Домашнє імбирне печиво (імбирний пряник)

Домашнє імбирне печиво (імбирний пряник) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В каструлю або казанок, як я використовувала, покласти мед, імбир і корицю. Ставимо на вогонь і помішуємо до закипання, це відбувається дуже швидко протягом 1-2 хвилин.


Після закипання зняти з вогню і додати соду, помішувати. Буде шипіти і пінитися, поступово додати масло і збите яйце.

Далі вводимо борошно і замішуємо тісто. Воно буде дуже м’яке і ніжне. Розкачуємо трохи присипавши поверхню борошном. Вирізаємо склянкою або спеціальними формами печиво або пряники, залежно від товщини розкочування тіста.

Складаємо на силіконовий килимок або на пергаментний папір на деко. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 6-10 хв. дивіться по своїй духовій шафі. На режимі з конвекцією швидше печеться.

Печиво для діток можна прикрасити глазур’ю, але дуже смачне і без доповнень, приємно хрумтить до чаю.
Приємного апетиту!