Оригінальні та смачні печива можна приготувати буквально за 20 хвилин завдяки цьому рецепту.
Інгредієнти
Маргарин – 100 гр можна використовувати вершкове масло | |
Яйце куряче – 2 шт | |
Цукор – 200 гр | |
Сіль – дрібка | |
Борошно – 200 гр | |
Вівсяні пластівці – 3 склянки | |
Сода – пів чайної ложки |
Не обов’язково чекати свят, щоб порадувати своїх близьких чудовим ласощами. Одним з таких ласощів може стати вівсяне печиво приготоване з любов’ю.
Покроковий рецепт
Розтоплюємо маргарин на водяній бані, слідкуємо щоб він не закипів і рівномірно розплавився. Після чого додаємо до нього цукор, соду і яйця, все збиваємо міксером. В ідеалі цукор повинен повністю розчинитися. При бажанні в суміш можна покласти прянощі, наприклад корицю, кардамон або імбир. Так само можна додати горіхи або сухофрукти.
Додаємо вівсяні пластівці і борошно, після чого ретельно вимішуємо.
Ставимо грітися духовку до 180 градусів, витягуємо застеляємо деко і його пекарської папером. Зверху пергамент змащуємо будь-яким рослинним маслом, наприклад соняшниковою або оливковою.
З отриманої маси ліпимо кульки, обвалюємо їх у борошні і викладаємо на деко.
Приминаем кульки щоб з них вийшли коржі. Ставимо деко з нашими печивом в духовку приблизно на 15 хвилин, не забуваючи за ними стежити. Щоб печива вийшли рум’яними з двох сторін можна перевернути їх в той момент, коли вони затвердіють.
Смачні домашні печива готові, приємного апетиту!