Дріжджові млинці на пиві з абрикосами

Дріжджові млинці на пиві з абрикосами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Підготуйте абрикоси – промийте під водою і розріжте на половинки.

2. Змішати в глибокій каструлі борошно, цукор і дріжджі.

3. Вбити чотири яйця і налити рослинне масло. Добре перемішати міксером. Тісто виходить дуже щільне, тому заважати настільки, наскільки дозволяє потужність міксера.

4. Додасть пиво в тісто. Я пиво трохи нагріла, щоб дріжджі краще почали діяти. Поставити тісто на расстойку десь на півгодини.

5. Перший варіант тесту у мене був з 0,5 кг борошна – це тісто налити у формочки для кексів і спекти в духовці.

6. Другий варіант (коли додала 200 р. борошна)– на оладки – смажити на розігрітій сковороді. Спочатку налити трохи тіста, потім покласти по дві половинки абрикос на кожну оладью і зверху закрити абрикоси тестом. Інакше, коли перевернути оладки, абрикоси будуть пригорати. Смажити до готовності. Я оладки завжди накриваю кришкою при смаженні – тоді видно, якщо верхня сторона вже здається трошки пропеченою – перевертаю і вже на другій стороні тримаю зовсім небагато.

7. Ось такі вийшли кекси.

8. А ось такі оладки.