Дріжджові пиріжки з капустою

Дріжджові пиріжки з капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У цьому рецепті я розповім Вам, як швидко і без клопоту приготувати смажені пиріжки.

Покроковий рецепт

Для приготування нам знадобиться здобне дріжджове тісто. Його можна купити в будь-якому магазині з випічкою. Обов’язково беріть м’яке, пружне тісто, без стороннього запаху. Залишаємо куплене тісто в теплому місці на 30 хвилин.

Я вибрала капустяну начинку для пиріжків. Начинка може бути будь-яка, все залежить від Ваших смаків.
Нам знадобиться невелика головка білокачанної капусти.
Перші листки капусти зчищаємо. Головку розрізаємо навпіл і шаткуємо як можна дрібніше.

Лук очищаємо і шаткуємо дрібними кубиками.

Ставимо Сковороду на вогонь, розігріваємо. На розігріту сковороду наливаємо олію, чекаємо до тих пір, коли воно розігріється. У гаряче масло висипаємо капусту.

Капусту солимо і перчимо за смаком.

Все перемішуємо для запобігання пригорання. Через пару хвилин додаємо цибулю.

Перемішуємо вміст сковороди, накриваємо кришкою, періодично помішуємо. Тушкуємо капусту протягом 20 хвилин на повільному вогні.
По закінченню часу, знімаємо сковороду і даємо капусті охолонути. Готовність капусти оцінюємо на вигляд і на смак. Вона стане м’яким і золотистим.

Даємо капусті охолонути, під час остигання займемося тестом.
на стіл всипте склянку борошна, занурте руки в борошно. Так тісто не буде прилипати до Ваших рук. Піднялося тісто вивалюємо в борошно і розгортаємо в невеликий джгут.
Ножем потрібно порізати його на шматочки завтовшки 1 див Отримані шматочки тіста притискаємо руками, рівномірно намагаємося додати їм округлу або овальну форму.

Коли капуста охолоне, її потрібно буде викласти на кожен шматочок тіста.

Загортаємо капусту в тісто таким чином:

На розігріту сковороду наливаємо олію у великій кількості. Викладаємо наші пиріжки, смажимо на повільному вогні.

Не забуваємо перевіряти пиріжки, як тільки сторона підрум’яниться, то слід його перевернути.

Пиріжки подаються гарячими. я люблю їх їсти разом з сметаною. Приємного апетиту!