Дріжджовий пиріг з варенням

Дріжджовий пиріг з варенням – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дріжджове тісто – 1 упаковка
Варення – (чорна смородина) – 100г

Як приготувати Дріжджовий пиріг з варенням

При купівлі тесту в магазині завжди звертайте увагу на:
-Склад, з якого приготоване тісто. Дуже важливо, щоб сорт борошна був зазначений вищий. Якщо в борошні малий вміст клейковини, тісто буде рватися. Теж саме і з маргарином. Він повинен бути кращої якості, еластичний.
-Термін придатності. Якщо ви підозрюєте, що тісто размораживалось, відмовтеся від покупки. Воно вже не підніметься і провал на кухні забезпечений. Завжди щупайте упаковку, якщо є здуття в упаковці або тісто не тверде, тісто піддавалося розморожуванні. Бажано брати свіже (по терміну придатності) заморожене тісто.
-Для отримання пишною і пухкої випічки розморожуйте тісто не менше 2-х годин (прямо в упаковці, щоб воно не обвітрилося). Ще правильніше тісто розморозити в холодильнику, а потім перекласти його на стіл і продовжувати розморожувати при кімнатній температурі. Розморожуючи тісто в мікрохвильовій печі ви ризикуєте зіпсувати випічку, вона просто не підніметься. Якщо тісто у вас загорнута рулетом, збільште час розморожування.

Чим відрізняється листкове дріжджове тісто від дріжджового?
З дріжджового тіста чудово вийдуть булочки, булочки або круасани… Приготовлено воно на основі дріжджів. Таке тісто ні в якому разі не можна заморожувати повторно, так як дріжджі при цьому гинуть. Випічка вийде плоскою. Для випікання коржів ідеально підходить бездріжджове тісто. Маргарин в листковому тісті нагрівається і «розпирає», тісто виходить пишним, листковим.

Сьогодні приготуємо швидкий кисло-солодкий пиріг з готового дріжджового листкового тіста з чорною смородиною. Готується 15 хвилин!

Покроковий рецепт