Духмяна груша в винному соусі

Духмяна груша в винному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Неймовірно смачний десерт, який прийшов до нас з Франції, особливо добре підходить для романтичної вечері. Уявіть себе в маленькому кафе на тихих вуличках Парижа.

Інгредієнти

груша – 4 шт
червоне вино – 1 літр
кориця – 1 паличка
бадьян – 1 зірочка
гвоздика – 5 -6 шт
мускатний горіх – 0,5 ч. л.
імбир мелений – 0,5 ч. л.
цукор – 100 гр

Як приготувати Ароматна груша в винному соусі

У цього десерту є кілька назв: “Груші у вині”, “П’яна груша”. Але як би його не назвали, основні інгредієнти це груші і червоне вино. Вино можна брати будь-який: сухе, напівсухе, напівсолодке, солодке. Солодкість ми все одно будемо регулювати самі.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі необхідні продукти. Для цього рецепти, груші краще брати зимові, твердих сортів, щоб вони не розвалилися при варінні.

Наливаємо вино в каструльку, додаємо спеції, цукор і ставимо на вогонь.

Очистимо криши від шкірки і зріжемо низ груші, щоб вона могла стояти.

Викладаємо груші в каструлю з вином і варимо, періодично перевертаючи груші, щоб вони рівномірно зварилися і просякли.

Груші варимо до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Час сказати важко, це залежить від сорту груш.

Як тільки груші стануть повністю протыкаться виделкою – вони готові. Виймаємо їх з вина, а саме вино продовжуємо варити до загустіння, тобто у вас має вийти густий сироп.

Ставимо грушу на тарілку, зверху поливаємо соусом, прикрашаємо на свій смак.

Шматочки груші відрізаємо ножем, макаємо в сироп і насолоджуємося смачним, ароматним французьким десертом. Приємного апетиту!