Неймовірно смачний десерт, який прийшов до нас з Франції, особливо добре підходить для романтичної вечері. Уявіть себе в маленькому кафе на тихих вуличках Парижа.
Інгредієнти
груша – 4 шт | |
червоне вино – 1 літр | |
кориця – 1 паличка | |
бадьян – 1 зірочка | |
гвоздика – 5 -6 шт | |
мускатний горіх – 0,5 ч. л. | |
імбир мелений – 0,5 ч. л. | |
цукор – 100 гр |
У цього десерту є кілька назв: “Груші у вині”, “П’яна груша”. Але як би його не назвали, основні інгредієнти це груші і червоне вино. Вино можна брати будь-який: сухе, напівсухе, напівсолодке, солодке. Солодкість ми все одно будемо регулювати самі.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні продукти. Для цього рецепти, груші краще брати зимові, твердих сортів, щоб вони не розвалилися при варінні.
Наливаємо вино в каструльку, додаємо спеції, цукор і ставимо на вогонь.
Очистимо криши від шкірки і зріжемо низ груші, щоб вона могла стояти.
Викладаємо груші в каструлю з вином і варимо, періодично перевертаючи груші, щоб вони рівномірно зварилися і просякли.
Груші варимо до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Час сказати важко, це залежить від сорту груш.
Як тільки груші стануть повністю протыкаться виделкою – вони готові. Виймаємо їх з вина, а саме вино продовжуємо варити до загустіння, тобто у вас має вийти густий сироп.
Ставимо грушу на тарілку, зверху поливаємо соусом, прикрашаємо на свій смак.
Шматочки груші відрізаємо ножем, макаємо в сироп і насолоджуємося смачним, ароматним французьким десертом. Приємного апетиту!