Рис ( у мене червоний, можна будь-який) попередньо відварити до підлозі готовності.
Капусту нашаткувати і викласти в жаровню , бажано з товстими стінками, поставити гаситися під кришкою.
В цей час моркву тремо на тертці,можна і нарізати соломкою. Цибулини чистимо, ріжемо не крупно.Моркву і цибульку викладаємо на окрему сковороду з рослинним маслом і підсмажуємо.
Помідори миємо й досить дрібно ріжемо,можна замість помідор взяти томатну пасту, викладаємо на сковороду до моркви і цибулі,готуємо підливу до наших дуже лінивих голубців.
Наша капуста під час гасіння осіла, висипаємо в неї рис, і дуже маленькими порціями, перемішуючи викладаємо фарш.Потім викладаємо нашу підливу з сковороди,додаємо водички,десь пів склянки,солимо,перчимо і додаємо улюблені спеції. Закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. Ось і всі наші ліниві голубці готові.