Двоколірний сирний торт зі смородиною без випічки

Двоколірний сирний торт зі смородиною без випічки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чудовий легкий сирний торт з печива без випічки з ягідним ніжним смаком.

Інгредієнти

Для основи:
Печиво – 350 г
Вершкове масло – 100 г
Для начинки:
Сир – 400 г (5% жирності)
Сметана – 400 г (20 %)
Цукор – 150 г
Желатин – 20 г
Вода – 150 г
Смородина – 200 г (чорна свіжа або заморожена)

Як приготувати Двоколірний сирний торт зі смородиною без випічки

Такий тортик чудово приготувати влітку на дачі. Просто і ніяких турбот! Не потрібно духовка! Основа – крихта пісочного печива. В якості ягоди можна використовувати чорну смородину або чорницю (свіжу або заморожену). Виходить красивий фіолетовий/білий торт. Форму я використовую знімну, діаметр – 22 див.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Приготуйте тісто з крихти печива (тут все дуже докладно описано). По дну форми вирізати коло з пергаментного паперу, для легкого зняття готового торта.

У форму викласти пергаментний коло, потім тісто з печива. Утрамбувати, формуючи у торта тільки дно. Потім форму прибрати в холодильник, чекаючи своєї години.

Смородину (якщо необхідно розморозити), помити, очистити від гілочок (якщо такі є), подрібнити у блендері (можна перекрутити через м’ясорубку). Отриману масу процідити через сито. Для полегшення процедури можна додати пару столових ложок води.

В глибокій чаші змішати 400 г не жирного сиру, 150 г цукру і 400 г сметани. Бажано, щоб в масі не було крупинок, тому рекомендую її, або протерти через сито або збити блендером.

Третю частину сирної маси відкласти в іншу чашу, додати смородинове пюре, перемішати. Виходить рівні 2 маси: біла і бузкового відтінку. Відкласти в сторону.

20 г желатину залити холодною водою, залишити набухати 10 хвилин. Потім підігріти на слабкому вогні, постійно помішуючи до повного розчинення (максимум, температура повинна сягнути 60 градусів, не кип’ятити!). Суміш охолодити.

У кожну чашу додати рівну частину желатину. Збити до отримання однорідної маси. Вона вийде рідкою.

Дістати форму з основою з холодильника. Налити в центр 8 столових ложок білого сирної маси. Зверху, знову точно в центр, 5-7 столових ложок ягідної маси. Потім знову білої і знову ягідної і так далі. Начинка сама буде розподілятися по всій формі, і заповнювати її.

Для краси по поверхні торта можна провести зубочисткою, зробивши химерний малюнок. Поставити торт в холодильник на 4 години (можна на ніч) до повного застигання.

Зняти з готового торта бортик. Перетягнути двоколірний торт разом з папером на тарілку. Потім акуратно витягнути папір з-під торта. Сирний торт без випічки подавати кімнатної температури. Приємного чаювання!