Торт виходить дуже смачний і ніжний, в міру солодкий. Прекрасно підійде до будь-якого торжества.
Інгредієнти
Сметана – 1 стакан | |
Цукор – 1 склянка | |
Сода – 1/2 чайної ложки | |
Оцет – 1 чайна ложка | |
Борошно пшеничне вищого сорту – 3 склянки | |
Какао-порошок – 3 столові ложки | |
Для крему: Цукор – 1 склянка | |
Сметана (жирність не менше 30%) – 2 склянки | |
Для помадки: Какао-порошок – 3 столові ложки | |
Сметана – 3 столові ложки | |
Цукор – 3 столові ложки | |
Вершки або молоко – 3 столові ложки | |
Масло вершкове – 50 гр. |
Приготування торта вимагає витрат часу. Інгредієнти для його приготування доступні в будь-якому магазині.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування торта.
Для приготування коржів: сметану розтерти з цукром.
Додати соду гашену оцтом, перемішати.
Додати борошно і замісити тісто. Тісто розділити на дві частини. В одну з них додати какао.
Потім кожну частину розділити на три рівні шматочки. Розкачати 6 коржів.
Випікати коржі в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці приблизно за 10 хвилин. Дати коржам охолонути.
Збити сметану з цукром в крем. Намазати коржі з двох сторін крім верхнього.
Зварити помадку. Для цього з’єднати в каструльці какао-порошок, цукор, масло вершкове, сметану і вершки. Прокип’ятити 5 хвилин. Дати охолонути. Полити помадкою верхній корж.
Залишити просочитися на 8-10 годин. Торт готовий. Приємного апетиту!