Двоколірний торт Ведмедик зі сметанним кремом

Двоколірний торт Ведмедик зі сметанним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Торт виходить дуже смачний і ніжний, в міру солодкий. Прекрасно підійде до будь-якого торжества.

Інгредієнти

Сметана – 1 стакан
Цукор – 1 склянка
Сода – 1/2 чайної ложки
Оцет – 1 чайна ложка
Борошно пшеничне вищого сорту – 3 склянки
Какао-порошок – 3 столові ложки
Для крему: Цукор – 1 склянка
Сметана (жирність не менше 30%) – 2 склянки
Для помадки: Какао-порошок – 3 столові ложки
Сметана – 3 столові ложки
Цукор – 3 столові ложки
Вершки або молоко – 3 столові ложки
Масло вершкове – 50 гр.

Як приготувати Двоколірний торт “Ведмедик” зі сметанним кремом

Приготування торта вимагає витрат часу. Інгредієнти для його приготування доступні в будь-якому магазині.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування торта.

Для приготування коржів: сметану розтерти з цукром.

Додати соду гашену оцтом, перемішати.


Додати борошно і замісити тісто. Тісто розділити на дві частини. В одну з них додати какао.


Потім кожну частину розділити на три рівні шматочки. Розкачати 6 коржів.

Випікати коржі в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці приблизно за 10 хвилин. Дати коржам охолонути.


Збити сметану з цукром в крем. Намазати коржі з двох сторін крім верхнього.





Зварити помадку. Для цього з’єднати в каструльці какао-порошок, цукор, масло вершкове, сметану і вершки. Прокип’ятити 5 хвилин. Дати охолонути. Полити помадкою верхній корж.




Залишити просочитися на 8-10 годин. Торт готовий. Приємного апетиту!