Експрес-лобіо

Експрес-лобіо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.











Для лобіо на швидку руку беру квасоля, яка є сьогодні у нас біла. Її, як правило, замочую на ніч, але сьогодні все в поспіху, тому на 20 хвилин у гарячу воду з 1 ч. ложкою соди. Поки квасоля замочується, ріжу півкільцями цибулю і пасерую його. Морква натираю на крупній тертці і додаємо до цибулі, перемішую і протушую.
Тонкою соломкою нарізаю салатний перець (у мене заморожений, тому обдаю гарячою водою і прибираю зайву рідину), і додаю в сковороду до цибулі і моркви, смажу, постійно помішуючи.






Готову набряклу квасолю промиваю від соди і ставлю варити на великий вогонь, щоб було швидше. Зварену квасолю відкидаю на друшляк, промиваю в холодній воді, прибираю шкірку (якщо з’явилася після варіння) і додаю в сковороду до овочів, перемішую, додаю неммного води і протушую.
Сюди ж додаю і томатний сік (у мене домашній), тушу. І в цей час тисну ножем 2 зубчики часнику для запаху і дрібно рублю разом з кропом додаю в сковороду, перемішую і тушу.

На сухій сковороді підсмажую білий хліб і викладаю на тарілку. Експрес – лобіо готово. Його можна подавати як самостійне блюдо, на гарнір. У мене сьогодні лобіо і хлібці.
Смачної вечері!