Експрес-пиріг до чаю з томлеными яблуками і бананом

Експрес-пиріг до чаю з томлеными яблуками і бананом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.





Цей пиріг простий у всьому. Так, експериментуючи з начинкою, можна не тільки істотно скоротити час на приготування їжі, але і презентувати як пиріг до чаю, так і святковий.
У нас сьогодні начинка пирога яблука і банани. Для початку чистимо яблука, ріжемо на кубики і складаємо в сковороду, додаємо 2 ст. ложки води (цукрову пудру з бажанням, щоб регулювати насолода) і накриваємо кришкою. Під кришкою тушкуємо 12 хвилин на середньому вогні, постійно перемішуючи, щоб не пригоріли.







Поки нудяться яблука, розбиваємо 2 яйця, додаємо ванілін/ванільний цукор і цукор, збиваємо до однорідної маси віночком.
Натираємо на тертці банан до стану пюре (можна пюрировать заглибним блендером, я натерла на тертці-раритет, на якій ще в дитинстві мені робила мама яблучне пюре) і додаємо до збитим яйцям. Коли наші яблука готові, ми додаємо їх у ємність до банановому пюре і яйця, перемішуємо до однорідної маси.







Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і тонкою цівкою, поступово, додаємо до нашої суміші. Сюди ж вливаємо 1,5 ст. ложки рослинної олії, перемішуємо. Змащуємо ємність, пересипаємо тісто виходить як густа сметанка), стукаємо тричі по столу, тричі обертаємо за годинниковою стрілкою, щоб вийшло повітря і в розігріту духовку на 180 градусів.
25 хвилин і наш пиріг готовий! Виходить ніжним, легким та неймовірно смачним!
Бон апетит)