Ескалоп в вершково-грибному соусі зі шкварками

Ескалоп в вершково-грибному соусі зі шкварками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Свиняча відбивна, попередньо обсмажена на сковороді, а знач погашена у вершках зі шкварками, зеленню, грибочками і часничком.

Інгредієнти

свинина (ескалоп) – 500 г
сало свиняче свіже – 80 г
гриби печериці – 100 г
сіль, перець – за смаком
вершки, вода або бульйон – 50 мл
прянощі – за смаком
зелень – за смаком
часник – 1-2 зубчики

Як приготувати Ескалоп в вершково-грибному соусі зі шкварками

Ескалоп – свиняча відбивна, обсмажена, потім тушкована в вершках зі шкварками і часничком. Для особливого аромату додані грибочки.

Покроковий рецепт

Як приготувати ескалоп: Свиняче сало дрібно нарізати і розподілити тонким шаром по дну сковороди для витоплювання жиру. Свинину (ниркову частину туші) нарізати широкими шматками поперек волокон м’яза, легенько відбити кулінарним молоточком, посипати перцем і сіллю і злегка втерти рукою, щоб приправи краще пристали до м’яса.

Коли жир витопиться, видалити шкварки і покласти на сковороду підготовлену свинину. Ретельно прожарити з двох сторін. Потім зняти м’ясо зі сковороди.

У сковороду налити грам п’ятдесят води або бульйону, закип’ятити. Потім додати часник, видавлений через чеснокодавку і шампіньйони, порізані пластинами. Повернути шкварки. Обсмажувати 5 хвилин, потім додати вершки і прянощі.

Повернути в сковороду ескалоп і дати покипіти ще п’ять хвилин, додати зелень.

У тарілку для других страв викласти ескалоп, гарнір з макаронів (картоплі або рису). Гарнір і ескалоп полити вершковою підливою.