Свиняча відбивна, попередньо обсмажена на сковороді, а знач погашена у вершках зі шкварками, зеленню, грибочками і часничком.
Інгредієнти
свинина (ескалоп) – 500 г | |
сало свиняче свіже – 80 г | |
гриби печериці – 100 г | |
сіль, перець – за смаком | |
вершки, вода або бульйон – 50 мл | |
прянощі – за смаком | |
зелень – за смаком | |
часник – 1-2 зубчики |
Ескалоп – свиняча відбивна, обсмажена, потім тушкована в вершках зі шкварками і часничком. Для особливого аромату додані грибочки.
Покроковий рецепт
Як приготувати ескалоп: Свиняче сало дрібно нарізати і розподілити тонким шаром по дну сковороди для витоплювання жиру. Свинину (ниркову частину туші) нарізати широкими шматками поперек волокон м’яза, легенько відбити кулінарним молоточком, посипати перцем і сіллю і злегка втерти рукою, щоб приправи краще пристали до м’яса.
Коли жир витопиться, видалити шкварки і покласти на сковороду підготовлену свинину. Ретельно прожарити з двох сторін. Потім зняти м’ясо зі сковороди.
У сковороду налити грам п’ятдесят води або бульйону, закип’ятити. Потім додати часник, видавлений через чеснокодавку і шампіньйони, порізані пластинами. Повернути шкварки. Обсмажувати 5 хвилин, потім додати вершки і прянощі.
Повернути в сковороду ескалоп і дати покипіти ще п’ять хвилин, додати зелень.
У тарілку для других страв викласти ескалоп, гарнір з макаронів (картоплі або рису). Гарнір і ескалоп полити вершковою підливою.